Robot Kecil Ini Mencatat Masa Terpantas Menyelesaikan Kiub Rubik Dalam Masa 0.637 Saat

- Mac 07, 2017

Sekali lagi robot yang dinamakan sebagai Sub1 Reloaded telah mencatatkan masa terpantas menyelesaikan kiub rubik terbaru dalam masa 0.637 saat. Bahkan telah memecahkan rekod lamanya pada tahun lepas iaitu 0.887 saat. Acara ini dianjurkan oleh pengeluar cip terkemuka Jerman iaitu Infineon.

The Guinness World Record hasil kerjasama bersama World Cube Association telah mengesahkan bahawa robot Sub1 Reloaded telah memegang rekod baru dunia.

Dengan hanya menggunakan enam motor yang bersambung di setiap sisi kiub rubik, robot tersebut mengambil masa kurang dari satu saat dan membuat 21 putaran.
Advertisement

8 Komen

avatar

Mana videonya kenapa tak nampak pun? haha.

avatar

kurang dari satu saat???? bio betuiiii. sesaat tu macam sekali kelip kot. huhu. dasat

avatar

Tak tak pakai orang dah... hihi

avatar

Ada kat atas tu syed.

avatar

Tapi tengok video mmg kurang satu saat tu.

avatar

Still pakai orang tu. Tp org mengguna2 guna robot. haha

avatar

saya dpt solve kurang dari 2 minit. tu pun dah rasa happy

avatar

Kira ok la tu Nik. Saya berjam2 tak dapat solve. Nampak sgt otak stuck kalau benda2 yg nak kerah otak ni.

Sekiranya ada artikel yang diolah semula, sumber akan dinyatakan. Artikel yang tidak disertakan sumber adalah hak milik The Ariazir. Sekiranya anda ingin mengulang siar artikel The Ariazir, sila hubungi The Ariazir terlebih dahulu.

© Hakcipta terpelihara The Ariazir 2017

EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search